פרויקטים של בנייה רוויה למגורים, כמו בניית מגדלי מגורים, הופכים נפוצים יותר ויותר כפתרון למחסור בקרקעות זמינות לבנייה. עם זאת, הגברת הצפיפות והרוויה בשטח נתון מצריכה חשיבה מעמיקה על נושא התשתיות והנדסת התנועה בסביבה הנתונה.
בנייה רוויה משמעה גידול בכמות יחידות הדיור או המסחר בשטח נתון. על כן, על התשתיות הקיימות לספק מענה הולם לצריכת המים והחשמל הגדלים, פינוי אשפה, כבישים וחניות, קיבולת ביוב מוגברת ועוד. השפעות אלה יש להתחשב בהן עוד בשלבי התכנון של הפרויקט, על מנת לאפשר פיתוח בר-קיימא.
לחברות הנדסה ותשתיות יש הזדמנות לקחת חלק משמעותי בפרויקטים לבנייה רוויה בתחומי המים, ביוב, תחבורה, חשמל ומיזוג אויר. הן יכולות להציע את שירותיהן החל משלב תכנון הפרויקט ועד מעקב ביצוע – הכנת תוכניות, ייעוץ הנדסי לאופטימיזציה של התשתיות, פיקוח על עבודות בשטח, מערכות בקרה ושליטה ועד תחזוקה שוטפת בהמשך.
הייעוץ מסייע לתכנן מיטבית את המערכות, חוסך בעלויות יקרות של שינויים ומבטיח רמת שירות גבוהה לדיירים.
הבטחת איכות חיים נאותה לדיירים על אף הצפיפות הגדולה יותר היא אתגר מרכזי נוסף בפרויקטים של בנייה רוויה. לשם כך יש להקפיד על תכנון נכון של שטחים ירוקים ופתוחים במתחם המגורים, אזורי מסחר ועסקים נגישים, חניות, מערכת כבישים ומדרכות המאפשרת תנועה רבה ללא צפיפות יתר ועוד.
בנוסף לאתגרי התשתיות הפיזיות, גם מערכות המידע והתקשורת דורשות התייחסות ייעודית בפרויקט רווי יחידות כגון מגדל מגורים. הדיירים מצפים לרמת זמינות ויציבות גבוהות של אינטרנט מהיר, טלוויזיה, טלפון, מערכות לבקרת כניסה, אבטחה, בקרה ושליטה על מערכות מיזוג האוויר, המעליות וכד'.
שמירה על רמת חיים נאותה מחייבת תכנון נבון של שטחים ירוקים ופתוחים, אזורי מסחר ושירותים, חניות ועוד. חברות תשתית והנדסה יכולות ללוות את הפרויקט משלב ה תכנון ועד התחזוקה השוטפת, להבטיח תפעול אופטימלי של התשתיות לאורך שנים ולשפר את חווית המגורים של הדיירים.
חברות המתמחות בליווי פרויקטי בנייה יכולות להציע פתרון כולל לאתגרי התשתיות ואיכות החיים בפרויקט בנייה רוויה: תשתיות פיזיות, פתרונות מחשוב ותקשורת, ייעוץ בתכנון תנועה וחניה אופטימליים, ליווי הנדסי של הבנייה ופתרונות תחזוקה שוטפת בהמשך. גישה כוללת זו יכולה לחסוך זמן וכסף רב ללקוח.